İklim Gündeminde Döngüsel Biyoekonomi Çalıştayı
Fermantasyon Akademisi Çevrimiçi Programı
2019 Yaz Okulu
CRISPR-Cas: GEN DÜZENLEME UYGULAMALARI
II. Uluslararası Gıda Hukuku Yaz Okulu
Ne Yapıyoruz

Uluslararası Gıda Biyogüvenliği ve Biyoteknoloji Araştırma ve Yayım Merkezi (IFBBC), sürdürülebilir küresel kalkınmayı desteklemek amacıyla Araştırma, Eğitim ve Teknoloji Transferi için bir mükemmeliyet merkezi olarak faaliyet göstermektedir.

Merkez, multidisipliner bir ağ oluşturmakta ve bir seminer dizisi aracılığıyla araştırma ortamını zenginleştirmekte, çalıştaylar ve kısa kurslar aracılığıyla öğretim üyeleri, öğrenciler ve personele eğitim sağlamakta ve öğrenci bursları vermektedir.

Merkezde yürütülen çalışmalar ve akademik işbirlikleri sayesinde HÜ ve MSÜ'nün bilgi ve enformasyon kaynaklarının doğrudan bireylere, topluma ve kurumlara aktarılması ve kaynakların iyileştirilmesi, gıda biyoteknolojisi ve biyogüvenlik alanında küresel çapta uygulanabilecek yerinde, gerçek zamanlı araştırma tekniklerinin geliştirilmesi mümkün olacak.

Merkezi altyapısı ile teknolojiyi takip eden, uygulayan ve dünya pazarına sunan bir bilim ve teknoloji merkezi olma yolunda ilerleyecek ve ülkemize ekonomik ve bilimsel kazanımlar getirecektir.

Merkez ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tohum Gen Bankası işbirliğinde yürütülen proje ile ilk kez Türkiye'de yerli buğday çeşitliliği, buğdayın insan beslenmesinde kullanımı ile insan sağlığına etkileri ve buğdayda sürdürülebilir üretim konuları araştırılıyor.

Merkez, gıda biyogüvenliği ve biyoteknolojisi alanında üniversitelerin, kamu ve özel kuruluşların ihtiyaç duyduğu uzmanlık, araştırma ve laboratuvar olanaklarını sağlamayı amaçlıyor.

Ayrıca disiplinler arası, ulusal ve uluslararası düzeyde kurumlar arası çalışmaları destekleyerek, üniversitelerimizin ve diğer kuruluşların uluslararası projelere katılma ve yürütme yeteneklerini artırmayı ve bilimde yeni ufuklar açan araştırmaları desteklemeyi taahhüt etmektedir.